Fruit op het werk

Wordt er bij jullie genoeg fruit op het werk gegeten? We weten allemaal dat het belangrijk is voor onze gezondheid om voldoende groente, maar ook om voldoende vruchten te eten. Hier zitten immers belangrijke vitamines in en bovendien bevatten ze ook veel vezels, wat belangrijk is voor een goede werking van ons lichaam. Ondanks dat we dit allemaal wel weten, wordt er toch te weinig van deze voedingsmiddelen gegeten. Het is daarom niet verkeerd om fruit op het werk te consumeren. Velen van ons brengen daar immers veel tijd door, iedere dag maar weer. Maar het blijft er eigenlijk toch vaak bij om dergelijke etenswaren mee te nemen naar de werkplek. Vaak doen we ‘s ochtends niet meer dan snel een broodje smeren en deze in onze tas stoppen. Een banaan of een appel is op zich gemakkelijk mee te nemen, maar het is ook zo dat deze fruitsoorten snel kneuzen onderweg en bruine plekken krijgen. Daardoor neemt men ze toch niet zo snel mee en wordt er niet veel fruit op het werk gegeten.

Fruit op het werk of thuis?

Nu kun je natuurlijk denken, hoe belangrijk is het nu helemaal dat we fruit op het werk eten? We kunnen dit immers ook gewoon thuis nuttigen. Maar laten we eerlijk zijn, dat gebeurt heel vaak gewoon niet. Je gaat ‘s ochtends namelijk al vroeg bij huis weg en als ontbijt zul je het niet snel nemen. En kom je eenmaal thuis, dan moet je meteen aan de slag met het maken van het avondeten en dan zijn er ook nog heel veel andere dingen die je aandacht vragen, zoals je kinderen. En heb je eenmaal je avondeten op, dan kom je vaak ook niet meer toe aan nog een appel of iets dergelijks. Daarom is fruit op het werk nuttigen ook zo’n goed idee. Midden op de dag, tussen de lunch en het avondeten, krijg je eigenlijk altijd wel een keer honger. Als er niets anders voor handen is, dan zul je al snel naar snacks grijpen. Maar voor je gezondheid en voor je lijn is dat natuurlijk niet de beste optie. Beter kun je dan kiezen voor fruit op het werk eten als tussendoortje. Zo kun je er weer even tegenaan en ben je ook nog eens gezond bezig!

Maak gebruik van de diensten van Fruitplanet

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je meer fruit op het werk eet? Door gebruik te maken van de mogelijkheden die Fruitplanet je biedt! Werkgevers kunnen bij hen heel eenvoudig fruitboxen bestellen, waarbij zij zelf kunnen bepalen wat er in zit. Zo kan er gekozen worden voor:

  • verschillende soorten appels
  • peren
  • bananen
  • sinaasappels
  • mandarijnen

En dat is slechts een voorbeeld van de verschillende mogelijkheden die zij kunnen bieden. Je kunt ook kiezen voor exotischer fruit op het werk, zoals physalis en kaki’s. Een andere mogelijkheid die zij bieden, zijn snackgroentes. Daarbij kun je denken aan kleine tomaatjes en komkommers, maar ook aan paprikaatjes. Zo kan er dus volop gevarieerd worden en is er ook voor iedereen wel wat lekkers op de fruitschaal te vinden. Het fijne hiervan is dat de regeling die je met Fruitplanet kunt treffen als werkgever fiscaal gezien erg gunstig is, waardoor je eigenlijk zonder kosten te maken dit gratis aan kunt bieden aan je personeel. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op hun website of vraag meteen een offerte bij hen aan. Je zult zien dat dit ook voor jou interessant is en dat je met hun hulp gemakkelijk toekomt aan je dagelijkse portie fruit door fruit op het werk te eten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn