Bel het UWV eens op!

Bel het UWV als u vragen hebt over uw uitkering. We kunnen dit niet vaak genoeg tegen u zeggen want we zien vaak dat het mis gaat als u niet belt met deze dienst. Krijgt u een brief waarin staat dat er wijzigingen zijn met betrekking tot uw uitkering? Hebt u hulp nodig met het aanvragen van de bijstand? Of wilt u graag berekenen wat het u oplevert? Wist u dat het zelfs mogelijk is om een aanvullende bijstandsuitkering te krijgen als u onder een bepaald minimum verdient? Bel het UWV in al deze gevallen eens op! Wij van uitkeringsinfo.nl zien te vaak dat mensen te weinig geld krijgen of dat de uitkering wordt geweigerd omdat men simpelweg de aanvraag verkeert heeft ingevuld. En dat is erg zonde want zo zit u snel meerdere weken zonder wat voor inkomen dan ook. En dan kan het wel zo zijn dat u dat geld met terugwerkende kracht terugkrijgt, u wilt dit soort risico’s uiteraard niet lopen. Daarom zit er maar een ding op en dat is: bel het UWV vandaag nog! We blijven het in deze tekst herhalen om u hopelijk van te overtuigen dat dit de beste oplossing is. Dus wederom: bel het UWV als u twijfelt.

Vragen over uw uitkering? Bel het UWV

Bel het UWV wel tijdens kantooruren. In die zin wijkt het niet af van bijvoorbeeld de openingstijden van uw plaatselijke supermarkt. In het weekend is de helpdesk helaas niet bereikbaar. Het is daarom verstandig om vroeg in de week te bellen. Zodoende bouwt u een buffer op zodat u diezelfde week nog een eventueel vervolggesprek kunt hebben met deze klantenservice. U wilt immers dat dergelijke problemen zo spoedig mogelijk worden opgelost. Bel het UWV als u vragen hebt over bijvoorbeeld:

  • De stand van zaken met betrekking tot de aanvraag van uw uitkering. Of het nu gaat om de WW of de WIA, de helpdesk kan in luttele seconden uw gegevens inzien en u van de juiste informatie voorzien.
  • Ook als u graag wat persoonlijke hulp wilt met de aanvraag dan is het verstandig om hen even op te bellen.
  • Werkgevers willen graag weten wat ze wel en niet mogen qua contracten en ontslagen. Dergelijke informatie verschaft het UWV. Is een werknemer ziek en komt diegene in de ziektewet terecht? Dan moet u dit melden aan deze dienst. Dus ook in dat geval: bel het UWV.

Op onze website vindt u het juiste nummer. U ziet dat het 90 eurocent per minuut kost. Hopelijk hebt u dat bedrag er wel voorover. Wij kunnen u in ieder geval direct doorverbinden met het UWV zodat u niet lang in de wacht komt te staan.

Wij helpen u om met deze dienst in contact te komen

Bel het UWV als u prangende vragen hebt over welke uitkering dan ook. U hebt recht op deze sociale vangnetten maar u moet wel actief beziggaan om uw uitkeringen aan te vragen en te behouden. Zit u in de bijstand dan krijgt u te maken met de sollicitatieplicht. Afhankelijk van uw verleden en leeftijd wordt bepaald hoe vaak u per maand moet solliciteren om uw bijstand te mogen houden. Soms zit er niets anders op dan te solliciteren op werk dat ver onder uw niveau ligt. Helaas zijn de regels aangescherpt door de crisis en het misbruik van mensen die in vroegere tijden in de bijstand verkeerden. Wij wensen u in ieder geval erg veel succes bij uw speurtocht naar een nieuwe baan. Gelukkig trekt de economie weer wat aan dus we hopen dat u een droombaan kunt vinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn